Allmänt

Hittat ungar

2019-05-22 20:45 #0 av: Elmaa

För någon vecka sedan så insåg vi att det fanns 4 små harungar på våran trädgård. Vi såg mamman komma varje dag för att tvätta och mjölka dom,men sedan så började hararna att säras. Vi såg dom inte så ofta men nu har vi hittat två av dom på olika ställen. Dom har inte sett varandra än. Mamman har inte kommit på 2 dagar nu. Vi undrar vad vi ska göra!? Dom letar ej efter mat själva och är självklart väldigt rädda. Vad ska man göra? vi vet inte om dom är tillräckligt stora för att kunna äta pellets, eller om dom bara dricker mjölk. Vad gör man?

Anmäl
2019-05-22 21:41 #1 av: Stallmima

Ta kontakt med någon i viltvården som kan mycket om harar och fråga

Anmäl
2019-05-22 21:43 #2 av: Lillyrod

Jag har för mej att mamma hare bara besöker sina små ett fåtal gånger för att låta dem dia sen får de klara sig själva. De föds färdigutvecklade till skillnad mot kaniner. 

Det är nog bara så att mamma hare har gett sig av och ungarna är klara för egna äventyr. De ska inte matas utan lära sig hitta mat själva ; )

Jag hittade den här artikeln med:

http://www.ystadsallehanda.se/skurup/harungar-raddas-i-onodan/


Anmäl
2019-05-22 21:51 #3 av: Elmaa

#2 vi tar och håller utkik då, hoppas don är färdig diade eftersom dom börjat skutta iväg och runt på olika ställen. Här får ni en bild på en av hararna!❤️

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.