Allmänt

Belgisk hare i större flock?

2016-03-30 08:38 #0 av: Cochon

Hej hej!

Jag har en stor utehage här hemma som jag just nu har tre kanine i. Tanken är att flocken ska utökas till dubbla (6 st allt som allt). Jag är galet sugen på att skaffa en belgisk hare. De är otroligt vackra, men har förstått att de har mycket attityd, haha. Så min fråga är:
Kan en belgisk hare "förstöra" flocken?
De har stor yta att springa på, men vet ej om den kommer bli uttråkad på ett annat vis än de andra icke-hararna som bor i hagen. Eller kan man räkna haren som om det vore en icke-hare utifrån ett flock- och trivselperspektiv? Kommer kastrera haren (troligtvis blir det en hona), så att det inte är några hormoner som spökar.
/Cochon

Anmäl
2016-04-02 00:51 #1 av: iWontBite

hmmm, jag har inte jättemycket erfarenhet men det är säkert upp till individen. Belgiska harar är ju lite "sega" i sättet, men de har inte attityd på det viset som typ en dvärghare kan ha där det kan slå över till aggressivitet väldigt enkelt ^^ Har inte sett det, men kan inte tänka mig att det inte skulle fungera? :) Det är ju bra kanske då att leta efter snälla föräldrar osv och socialisera den med de andra tidigt, brist på socialisering uppfattar jag oftast som största problemet när en kanin inte går ihop med andra och jag har svårt att tänka mig att många med utställningskaniner låter dem gå ihop.

Anmäl
2016-04-02 22:35 #2 av: Cochon

#1 Aha! Kan nog vara det som man ska lägga krut på då. Tanken var att jag skulle skaffa en unge, för att den då skulle komma in i flocken lättare, men enligt det du skriver finns det ju fler fördelar med det då ju. :D

Någon som vet en bra uppfödare?

Anmäl
2016-05-22 19:15 #3 av: Namiko

Jag satte ihop en treårig belgisk hare (kastrerad hona) som levt ensam med en 8 veckors hane. Gick hur bra som helst. Hanen klarade dock inte sin kastrering och jag tog då hans kullsyster. Haren var extremt bossig mot henne, hemsk attityd. Men så skaffade jag senare en 8 veckors hane igen och efter att han totalignorerade hennes försök att skrämmas och vara bossig mot honom så var hon helt lugn och harmonisk mot båda kaninerna hela tiden efter det. Tar du dessutom en unge så tror jag inte att du behöver oroa dig mer än om det gällde vilken annan kanin som helst.

Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.

Anmäl
2016-05-23 02:06 #4 av: Cochon

#3 Härligt, tack för svar. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.