Make/Maka sökes, Parning planerad

(P) Elli och Benjamin

2016-02-06 19:58 #0 av: louise1993

Nu antar jag att det börjar bli dags att göra ett inlägg om den kommande kullen! 

PARADE 27/3

E: Benjamin Breeg
EU: Sunshine's Sandwich af Ström
EE: Moonshine's I will Survive

Klassning:
Rak: Elit
Krok: Elit
Höjd: Elit (70 cm)
Längd: Ej Elit, 1 pinne (170 cm, endast startat en gång)

Emma om Benjamin:
Jag har under många år sagt att om jag av någon anledning bara skulle kunna behålla en kanin - så skulle det vara Benjamin. Han är en fantastisk liten kompis som bara älskar att umgås. Utöver det är han väldigt glad i andra kaniner (oavsett kön..) och i att gräva, han tar sig an vilket underlag som helst!

Benjamin kan hanteras (och hoppas) av alla, så han får ofta vara med på "prova på-hoppningar" för nybörjare. Som yngre hade han för mycket spring i benen för att mysa i famnen, men nu är det något av en favoritsyssla. På tävlingsbanan kan han vara lite långsam, men han tar alltid i från tårna! Maxade elitkombinationer löser han stillastående. 

U: Hasselöns Sol Campbell
UU: Hoppípollas Rust Maid
EU: *PippiAdolfs* Dream Come True (Belgisk hare)

Klassning:
Rak: Medelsvår, 2 pinnar
Krok: Medelsvår, 1 pinne
Höjd: Ej Elit
Längd: Ej Elit

Elli är en väldigt rolig kanin, hon är lättlärd, envis, fylld med energi och väldigt glad. Hon är den pussgladaste kanin jag träffat och hon far ofta runt i glädjeskutt. Jag skulle vilja säga att hennes envishet är både hennes största fördel och nackdel. När hon väl bestämt sig så är det svårt att övertala henne till något annat. När hon gör något ger hon allt, vilket gör att hon är riktigt häftigt att föra när hon ger allt. Då går det i full fart och med ett riktigt fint fokus.

Elli tycker att det är väldigt roligt att hoppa och hon hoppar säkert och springer på i ett tempo som jag uppskattar. Hon har behövt tid på sig att mogna, det första året innehöll mycket hormoner och ett virrigt huvud. Det märktes tydligt att hon mognade vid ett års ålder och hon fick ett annat fokus.  Efter det började pinnarna trilla in, hittills har hon tagit 9 pinnar varav 5 varit vinster! 

Ungarna blir besläktad med Kasper(6e led),  William (6e led), Toppen x2 (6e led),  Hampus (7e led) och Skåningen (7e led), och får 0,4% inavelsgrad.

Kullen kommer finnas i Jönköping, men eftersom jag ofta håller till i Lysekil är även Västra Götaland aktuellt att skriva ut.

Mer information: http://hasselon.weebly.com/ellibenjamin.html

/Louise Andersson
Hasselöns Kaningård

Anmäl
2016-03-29 11:16 #1 av: louise1993

I söndags fick de träffas så nu är det bara att hålla tummarna och vänta!

/Louise Andersson
Hasselöns Kaningård

Anmäl
2016-04-12 15:19 #2 av: NelliMohrle

Tycker denna kullen verkar väldigt spännande och är kanske intresserad av en liten hona om allt går bra och det inte bara blir hanar :)

Anmäl
2016-04-15 13:30 #3 av: louise1993

#2 Så roligt! Skicka gärna ett meddelande eller mail (andersson.louise@live.com) så kan vi hålla kontakten lite där :)

Dag 19 idag, så nu är det inte långt kvar. Håller tummar och tår att det kommer smått!

/Louise Andersson
Hasselöns Kaningård

Anmäl
2016-04-28 23:20 #4 av: louise1993

Igår så överraskade Elli mig med 7 små knyten i sitt bo! Ska bli spännande att följa dessa småHjärta

/Louise Andersson
Hasselöns Kaningård

Anmäl
2016-05-23 02:04 #5 av: Cochon

Tass, mste följa sötnosarna.

Anmäl
2016-06-29 14:09 #6 av: Ninjapig

Tass!

Anmäl
2016-08-29 11:43 #7 av: Papaya

I förrgår blev ungarna 4 månader! Tänk vad tiden går fort! Jag har i alla fall haft en väldigt härlig upplevelse i att lära känna min bebis - Hasselöns Gillar Din Vibe, eller Vela som hon kallas. Kär Hon bor tillsammans med sin halvsyster (som också är efter Benjamin) och de är ett roligt par. Vela har hunnit med en del selpromenader och även fått kika lite smått på hinder. Hon är väldigt smart, busig och något av en rebell - DET har hon säkert fått från Elli! Ska bli jättekul att se vad hon och hennes syskon tar sig för i framtiden Kramas

(bilden är ett par veckor gammal)

Anmäl
2016-08-31 16:47 #8 av: -Greta

#7 Vad roligt att se en bild på syrran! Så fin Kär

Jag har hanen ur kullen, Hasselöns Hetare än Lava. Helt fantastisk liten filur. Han är väldigt framåt, social och orädd. En sån där kanin man blir lycklig av att bara titta på som en bekant så fint beskrev honom. Samtidigt har han alltid nåt nytt hyss pågång, men det är ju endel av charmen. Skämtar
Även lillgrabben har hunnit testa på hoppning, han tycker det är jätteroligt och tanken är att tävlingsdebuten blir om ett par veckor då inom kaf. 

/Greta

Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl
2016-08-31 20:43 #9 av: Papaya

#8 Så himla fin han är! Åh vad han påminner om Benjamin i den åldern! Vad kallar du honom? Får instämma om att det är kaniner man blir lycklig av att bara titta på, känner precis så om Vela också. Skämtar Benjamin också egentligen, 8 år i år och gör fortfarande glädjeskutt på daglig basis.. haha. Stort lycka till på eran stundande tävlingsdebut!

Bifogar en nytagen bild på Vela (den enda som inte blev suddig, för sitta still vill hon ju inte göra!)

Anmäl
2016-09-11 20:29 #10 av: -Greta

#9 Wow, riktigt bra bild! Sitta still och se foto-fin ut hör inte till det min gosse gör heller Skämtar Han har faktiskt inte fått nåt riktigt smeknamn ännu... jobbar på det hehe. 

Vi debuterade igår, första starten var nån h efter vi åkt 30 mil och mycket publik så han hade inte riktigt hunnit landa tror jag då varken han eller min andra hoppkanin gått så dåligt förut, 6 fel var i kroken. Raken gick mycket bättre, 2+2 Hjärta

/Greta

Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.