Allmänt

Katt tog in tre harungar, hjälp.

2015-04-27 22:03 #0 av: Iorfior

Hej! Är ny här, men behöver hjälp.
Idag kom vår honkatt hem med en harunge, vilken vi hittade på badrumsgolvet. Lillen mådde bra och inga sår eller liknande. Vi satte denne i en kattbur för tillfället. Någon h senare kommer katten hem med ytterligare en harunge i munnen, hon bar den som en kattunge. Efter samtal till diverse ställen utan svar hos vissa osv så blev vi rådda att mata med kattmjölksersättning vid morgon och kväll... När vi lägger på kommer hon med en tredje, lika snällt som innan höll hon den varsamt och betedde sig allmänt mammig. Imorgon försöker vi få tag på en annan som kan hjälpa oss vidare, men har ni nån aning om hur mycket kattmjölksersättning dom ska ha? Dom har nu en kattbur med hö i som står bredvid mej öppen. Dom är mycket trevliga! Dom väger runt 150 g, nån 138, nån 154, så runt där. Vet någon vilken ålder dom kan vara? Och fler tips och sånt mottages tacksamt! Inga påhopp, vi gör allt vi kan för dess bästa. Vi har även vart ute och försökt följa katten, som helt enkelt sett lika sökande ut som oss.. ( hon är självklart instängd nu) "/ vi har alltså tre vundflydda harungar hemma nu.. Har pratar bla. Med djurhjälpen tror jag det heter. Ytterligare en frågar är detta med toalettandet. Hur ofta? All hjälp vi kan få tas emot.

Anmäl
2015-04-27 22:14 #1 av: OlleA

kfv-riks.se finns en del tips, kolla gärna om de har några medlemmar i din närhet. I så fall kan de säkert hjälpa dig. Lycka till! Glad

Olle

Anmäl
2015-04-28 20:57 #2 av: iWontBite

Ojsan! Nu är den här gruppen inte om riktiga harar, men eftersom olyckan ändå skett... Någon med vilt-erfarenhet vet nog bäst så ni verkar ha rätt ide om vem man ska höra med.  Egentligen är det väl bara att se till att de får i sig mat varje dag, jag vet inte hur gamla de är men det är bra om de får lite bladgrönt/gräs osv att äta på så de vet vad de ska äta i det vilda. Efter cirka fem veckor så matar inte en hona i det vilda längre ungarna, och vid den tiden kan man nog rätt så säkert släppa ut dem ungefär där de hittades också. De kommer förmodligen bli vildare och vildare med tiden samtidigt som deras instinkter kickar igång, även om de verkar lugna nu.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.