Köpes, säljes och transport

(S)Morden i midsomer-kullen

2013-11-19 13:45 #0 av: MoaE

Himlas 7 små bebisar är nu leveransklara, 9 veckor imorgon(onsdag). De kostar 400kr.

Alla är väldigt sociala i buren och hänger ut när man öppnar luckan, precis som sin mamma. Två st är tingade, alltså 5 kvar att tinga.

Föräldrarna är:

Himlens Blomvisslare ''Himla'', svart/gul japantecknad.             

Himla är en otroligt personlig kanin. Väldigt lätt i hanteringen och har en underbar personlighet. Hon är lik mamma Ciara i både hoppningen och temperamentet, vilket har sina för- och nackdelar. Hoppningen förstod hon väldigt tidigt och gick upp till msv på 3 starter, alla dubbelnollor. I medelsvåren vart hon sen osäker och det tog flera starter innan hon började göra fina lopp. När hon väl började komma igång så kom brunsten, vilket gjorde att man inte fick komma för nära henne och inte röra henne. Precis innan kullen gick hon väldigt fint i grunden(oftast 1 fel i grunden) och skötte det mesta själv men i finalen var det annat. Hon har ett x antal utanförplaceringar i msv. Hon är strax över 1 år och får alltså en tidig första kull, men hon behöver det. Hon har en fin slank kropp och är lagom stor(2,6kg). Himla är en kanin med stor personlighet och är otroligt snäll.

Pussels The Living Daylights

Dalle har en grymt underbar personlighet och är en riktigt kelgris, däremot är han en riktig energibomb. Pga lite för mycket energi så har hans hoppkarriär gått lite upp och ner. Men just nu är han är väldigt fin form och har nyligen tagit 2 msv pinnar och gjort nollade lopp, han har bara en kvar till svår i rak, och han har en pinne i krok.
Det är riktigt roligt att se Dalle hoppa, då han kan ta vilka hinder som helst ur vilken vinkel, han har en tendens att inte alltid springa rakt utan lite sicksack mellan hinderna.


Himla och Dalle kompletterar varandra bra. Dalle har sjukt mycket energi vilket väger upp Himlas försiktighet. Båda två är otroligt snälla och skulle inte göra någon illa. Tror på kaniner i lagom storlek med fart och stora personligheter. Kommer kunna passa lika bra erfarna som oerfarna. De kommer passa lika bra i kelhem som hopphem. 
Detta blir både Himla och Dalles första kullar.

Bara ett höra av dig på PM här i ifokus eller skicka iväg ett mejl till chipanmoa@hotmail.com om du är intresserad av någon bebis eller vill veta mer!

Mamma Himla och pappa Dalle på bilden :)

De finns i Stockholm men transport inom Sverige brukar lösa sig! :)


Anmäl
2013-11-19 13:45 #1 av: MoaE

Himlens En udda fågel: Svart/gul japan wienertecknad, hane

Himlens Skrivet i stjärnorna: Svart/gul japantecknad, hane

Himlens Spöken ur det förflutna: Viltgrå brokad, hona

Himlens Mörka hemligheter: Viltgrå, hona

Himlens Dödens skugga: Viltgrå, hane

Anmäl
2013-11-19 17:37 #2 av: hjartelyckanskaniner

Kan ha missat det i textem, men vad är det för ras/korsning på ungarna och föräldrarna?

Mvh Emma
Hjärtelyckans kaningård www.hjartelyckanskaningard.weebly.com
Sajtvärd för Jättekanin Ifokus och Harkaniner Ifokus
http://emmisen.myshowroom.se/

 

Anmäl
2013-11-19 19:45 #3 av: MoaE

Mamman är harkorsning och pappan är vädurskorsning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.