Köpes, säljes och transport

(S) Sverigeharekorsning, 4mån, efter hoppföräldrar

2013-01-05 18:03 #0 av: Nirvelli

Har en kille ur Stjärnkullen till salu. Född 25/8.
Vi har inte bestämt vem/vilka som ska stanna kvar än och därför är det bara en kille till salu just nu - men det kan komma att bli flera till salu senare så det går bra att lämna intresse på dem också.

Pappa: Paradisets Nirvelli ur Dimman “Nirvelli"
Viltröd Sverigehare (70% hare 30% dvv/holländare m.m) 2,7kg

Klassning:Rak - Svår 4pinnar. Krok - Svår 3pinnar. Höjd - Elit, 2cert (tävlingsrekord 75cm, träning 85cm). Längd - ej elit, 1pinne (160cm)

Nirvis är en jättehärlig kanin med stor personlighet. Som kompis är han den underbaraste kanin jag haft. Han är pigg, busig och nyfiken. Han är också otroligt snäll och kelig. Han kommer om man ropar, ligger bredvid i soffan och myser, gör glädjerace fram och tillbaka i vardgsrummet och är full av bus. När han var liten var det alltid full fart och glädjeskutt mest hela tiden, men nu när han blivit äldre har han dock lugnat ner sig endel.
På banan går han på i jämn fart (ibland något sakta) och hoppar med sådan lätthet. Hans nackdel som hoppare är hans självförtroende – egentligen skulle han kunna hoppa vad som helst men vid stora kombinationer så kan han stanna och tveka, och han kan också få svårt att ta för sig om det är mycket publik.

Mamma: Forjoy's Princess Acedia “Ira”Viltgråbrokad hare/vädurskorsning, 2.6kg

Klassning: Rak - Medelsvår, 1p. Krok – Medelsvår. Höjd/Längd - ej startat (tränat en gång, 55cm/140cm)

Ira är även hon en pigg, nyfiken och busig kanin. Hon vill alltid till nya ställen när hon är ute i selet och hon tycker verkligen om att vara ute och röra på sig. Däremot är hon väldigt självständig och vill inte att man lägger sig i för mycket. Ira är också otroligt förtjust i att bli kelad med – hon lägger sig ner så fort man klappar på henne (även om hon är ute och skuttar) och sen kan hon ligga hur länge som helst.
När man hoppar med Ira är det full fart framåt. Hon hoppar med luftiga fina språng. Ira vill gärna sköta hoppningen själv och vill att man håller avstånd annars blir hon störd. Ira är bara drygt ett år och har inte tävlat så mycket så hon har mer kvar att visa.

Om kullen: Jag hoppas på stora slanka ungar med trevlig personlighet. Snälla, sociala, pigga och fulla av bus. Duktiga hoppare tror jag också att de blir. Jag hoppas att de ska ärva Nirvis kapacitet och att Ira kan bidra med lite mer fart och självförtroende.
Mer info, bilder m.m om föräldrarna finns på hemsidan: http://djur.lillflickan.se

Skicka ett mail till mig ( hannah.ohrman@gmail.com ) om du är intresserad eller vill veta mer! :)

Anmäl
2013-01-05 18:05 #1 av: Nirvelli

Pappa Nirvis

 

Anmäl
2013-01-05 18:07 #2 av: Nirvelli

Mamma Ira

Anmäl
2013-01-05 18:10 #3 av: Nirvelli

Film på Nirvis: http://www.youtube.com/watch?v=0mEc3gO_8po

Film på Ira: http://www.youtube.com/watch?v=3KoZjFOLjHI

Anmäl
2013-01-05 18:12 #4 av: Nirvelli

Cheleb - TILL SALU

Otroligt snäll och mysig kille. Kommer nog likna mamma Ira i kroppen. Väldigt lätt att hantera. Går superlätt att plocka upp i famnen och gillar att kela. Busar runt en hel del när han är ute. Har alltid gillat att hoppa och förstod väldigt fort vad som skulle göras. Han är kort och gott en väldigt enkel kille att ha att göra med.

Anmäl
2013-01-05 18:13 #5 av: Nirvelli

Arneb - Ev. till salu

Fin kille med mycket harutseende, är nästan en exakt kopia av pappa Nirvis – både till utseende och  till sättet. Är väldigt snäll och älskar att kela. Är också lätt att lyfta och hantera. Väldigt pigg och springer runt och gör glädjeskutt.Hoppar fint och snabbt men kan vara lite försiktig av sig.

Anmäl
2013-01-05 18:14 #6 av: Nirvelli

Deneb - Kommer förmodligen stanna
Vacker kille, väldigt lång och smal. Är väldigt spänstig. Gör massor glädjeskutt och rejsar fram och tillbaka när han är ute men är ändå lugn. Mild och vänlig till sättet. Är social genom att komma och putta på en och kommer hela tiden tillbaka till oss när han är ute – men är inte så förtjust i att bli klappad men tror att det kan komma med tiden. Hoppar fint och väldigt spänstigt.

Anmäl
2013-01-05 18:15 #7 av: Nirvelli

Vega - Ev. till salu
Jättefin och väldigt harig tjej, både till utseendet och i sättet. Hon är väldigt snabb och pigg och gör massor glädjeskutt när hon är ute. Vega är ganska svår att hantera, skygg och sprattlar mycket. Hos någon som har mycket tålamod och är lugn med henne så tror jag att hon kommer bli en trogen och snäll vän – bara man vinner hennes förtroende.Hon hoppar väldigt fint och springer på bra framåt. Som hoppar tror jag att hon blir en tjej med mycket fart och spänst.

Anmäl
2013-01-05 18:15 #8 av: Nirvelli

Maia - Ev. till salu
Charmig tjej med ett öra upp och ett ned. Är lik mamma Ira till sättet. Är väldigt social och gillar att klappas. Ute är hon pigg, galen och verkar totalt orädd. Hoppar upp och ned lite överallt utan någonsomhelst eftertanke. Hon vet vad hon vill och går lätt att hantera sålänge hon själv vill, annars sprattlar hon allt vad hon kan. Hon kan även nypas lite om hon inte får som hon vill men skulle inte bitas ordentligt.Hon hoppar fint och springer på bra framåt, förstod fort vad som skulle göras.

Anmäl
2013-01-05 18:17 #9 av: Nirvelli

Alla är mycket hanterade och har påbörjat både sel- och hoppträning.
Säljs med härstamningsbevis och köpeavtal.

Transport till olika delar av landet borde gå att lösa.

Anmäl
2013-01-05 21:18 #10 av: [Guldvingens]

Vega <3

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.