Om sajten

Ny kategori; Produktion

2013-06-15 09:58 #0 av: hjartelyckanskaniner

Kaninen har många användningsområden, ett av de områdena som oftast inte nämns är produktion - och i denna nya kategori ska detta ämne få plats.


Här kan man prata burmått, avelsmaterial, päls, kullar, visa bilder på sina produktionsdjur samt även lägga in annonser på levande djur som säljes/köpes.

Ungdjur i hägn. Foto: Zabbio

Inom denna kategorin är ALLA raser tillåtna, så länge det är kaniner som används inom produktion. I övriga kategorier så är det fortfarande endast harkaniner.

Hona med unge Foto: Sofie Nordling

Tänk på!

Då det finns många yngre användare på ifokus så bör ej ämnet slakt diskuteras. Bilder som även kan uppfattas som läskiga (slaktade & öppnade kaniner) bör därför ej visas. Undantag är okej om det länkas till bilden med en tydlig text om att det är en känslig bild.

 

Vänliga hälsningar,
Sajtvärd och medarbetare

Mvh Emma
Hjärtelyckans kaningård www.hjartelyckanskaningard.weebly.com
Sajtvärd för Jättekanin Ifokus och Harkaniner Ifokus
http://emmisen.myshowroom.se/

 

Anmäl
2013-07-16 11:45 #5 av: Biotoxina

Om det går bra att fråga här, så har jag en del frågor som jag går och grubblar lite på just nu när jag har tankar på att "Producera" för det egna hushållsbehovet. Skulle också uppskatta om "ni" inte använde förkortningar, utan skriv ut hela ordet då jag är en total nybörjare på de mesta.
(En sidnotis till admins, sätt åldersgräns på diskussionstråden istället så de blir mindre knepigt att diskutera)

  1. Vilken ras är lättast att använda i produktionen och när har de uppnått bästa ålder för bästa.. vinst?
  2. Bor uppe i Västerbotten och undrar hur man skall ordna burar i vårt klimat så man slipper värmelampa el. dylikt.? (Vi har oftast -18 eller mer här dec-februari)
  3. Hur många vuxna börjar man med?
  4. Tips och trick på burbygge?
  5. Något du önskat att du blivit tipsad om i förväg?
  6. Sommarhage? Tips på hur man skall bygga och inreda?

Jag har läst massor, men får som inget grepp om de hela så jag tänkte ge de ett sista försök i denna tråd. Vad jag kan se så har ingen(?) skrivit här innan så någon måste ju våga sig ut först. Vinkar

Anmäl
2013-07-16 12:13 #6 av: hjartelyckanskaniner

#5 Då vi inte vet exakt hur gamla alla på sajten är så är det svårt att sätta en åldersgräns. Sen är det väldigt individuellt för hur mycket man klarar av att se. Finns "små" barn (10-13) som klarar av hemska bilder medan vuxna inte klarar av det. Produktion och slakt är inte samma sak, därav förtydligar vi detta att slakt inte förekommer på denna sajt utan sådant som man kan använda till kaninen eller av kaninen utöver kött. Alltså ull, avföring, uppfödning för ull, burar som kaninerna bor i osv.

Har du några frågor så är det bara att starta en egen tråd inom kategorin "produktion"
Då är det lättare att få svar på dina frågor än att fråga här då vi inte vill ha en massa frågor i kommentarsfältet :)

Välkommen!

Mvh Emma
Hjärtelyckans kaningård www.hjartelyckanskaningard.weebly.com
Sajtvärd för Jättekanin Ifokus och Harkaniner Ifokus
http://emmisen.myshowroom.se/

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.