2013-01-02 17:33 #0 av: hjartelyckanskaniner

Här intervjuar vi någon harägare varje månad. Denna månaden har vi tur att intervjua Sara som äger tre dvärgharar.

Ditt namn: Sara Andersson

Ålder: 18

Vart bor du: Utanför Ulricehamn

--------------------

Kaninens namn: Sid, Doris & BiancaÅlder på kaninen: Sid 9 mån, Doris drygt 2 år, Bianca drygt 2 årHur kommer det sig att du började med dvärgharar? Ville jag ha en kanin som är bra inom hoppning men som även är renrasig. Då tipsade en kompis till mej om Dvärgharar. Letade runt efter folk som hade Dvärgharar och insåg att det inte är sån vanlig ras då det var rätt svårt att hitta aktiva uppfödare. Det gjorde mej ännu mer sugen att skaffa en Dvärghare.

Skaffade min första Dvärghare i Mars 2010 uppfödd av Lisa Lans. Hon har inte stamtavla utan bara H-bevis. Sen jag skaffade henne insåg jag att det är en ras jag absolut vill gå vidare med  framtiden.


Har du ställt ut kaninen någon gång? Ja, Sid har jag ställt ut i B-klass. Det var första gången jag ställde ut en kanin och han fick hela 94,5p.Vad är det bästa med dvärgharar? Jag gillar att dom är så små och slanka vilket gör dom till utmärkta hoppare. Även skönt att ha en liten kanin som man kan lyfta upp lätt som en plätt. Dom är väldigt pigga om man jämför med t.ex Dvärgväduren vilket jag också gillar. Hellre en kanin som är busig än en kanin som bara är gosig.


Tycker du det är mycket temperament i den om man jämför med alla rykten
harar har?
Ja, dom har rätt mycket temperament. Somsagt är dom väldigt pigga och tyvärr är aggresivitet inte så ovanligt. Men jag tror att det kan bero en del på hur kaninen växt upp och hur den blir behandlad.

Hur bor din hare? Just nu bor dom i inneburar. Ska bygga en flerfacksbur till sommaren har jag tänkt.