Tips och idéer

Skydda din kanin på nyårsafton

2012-12-23 16:18 #0 av: [Wedgiolaf]

Är din kanin rädd för fyrverkerier och smällare? Då kan du göra allt för att skydda din lille vän. Alla kaniner är självklart inte rädda för fyrverkerier, men det är ändå bra att skydda för att vara på den säkra sidan, eftersom för höga ljud kan skada kaninernas hörsel.

En del folk som skjuter raketer börjar oftast inte klockan tolv på natten, utan mycket tidigare. Ibland flera dagar tidigare, tyvärr.. Och det får vi djurägare ta stryk av. Därför gäller det att ha koll på hur ens kaniner reagerar av ljudet. Det allra lättaste sättet att skydda sin kanin från fyrverkerier och dylikt är ju att ta in den, men om man har en utekanin nu är det inte direkt någon bra lösning då kaninen kan få värmeslag. Istället kan man göra följande:


1) Täck buren med filtar, det isolerar ljudet och gör så att inga raketer kan skjutas in på kaninerna.

2) Lägg in något extra gott för kaninen att tugga på under tiden, som räcker länge. Sprid ut pelletsen och några morotsbitar i buren kanske?3) Ha rejält med halm i buren, det isolerar.


4)
Se till att kaninen har gömställen i buren, samt en bra bodel eller hus att gömma sig i om den tycker det blir för läskigt. Endast en sitthylla kan kännas lite för osäkert då den inte har skyddade väggar runt om på samma sätt som ett bo eller hus har.

5) Om möjligheten finns kan man flytta in kaninerna i ett garage/källare, ha en lampa tänd och täcka för fönsterna med filtar. Sedan lägger man in något gott till kaninerna och sätter på radion på svag volym. Detta sättet har visat sig fungera bäst då kaninerna är helt skyddade.


Det är självklart individuellt hur kaninerna reagerar på fyrverkerier.

Anmäl
2012-12-23 16:37 #1 av: [Guldvingens]

Finns inget mer att säga än; kanonbra artikel Linnéa! Glad

Anmäl
2013-01-01 13:22 #2 av: Lurvas11

Super bra artikel!

Trodde att min 6 månaders dvv skulle bli väldigt rädd, då han tycker att flygplans ljud är läskigt Glad Men ikke, när klockan var 23.45 gick jag och kollade till honom och då satt han och smaska hö Flört Lite rädda var han nog, för han ville inte riktigt gå fram till bur luckan. Men jag tycker ändå att han tog det bra Glad

Hälsningar Lurvas11Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.