Haren

Bli med hare

2012-03-28 22:53 #0 av: hjartelyckanskaniner

Att skaffa en hare är inte något man ska göra på impuls. Man ska tänka igenom noga om man verkligen har vad som krävs för att skaffa en. Detta är inget man kan ställa undan och ta fram när man känner för det. I 5-7 år har du ett extremt ansvar att sköta detta djur så att det mår bra.

Att ha hare innebär att du har en väldigt pigg kanin. Harar behöver väldigt mycket diseplin för att annars kan de lätt bli aggressiva och ''ta'' din plats i hemmet.

De har extremt mycket energi och kan behöva aktivera hjärnan. Du kan aktivera genom att ge den leksaker som den har i buren och hagen. Du kan även börja hoppa kaninen. Då får kaninen tänka mycket över hur den ska ta sig över de olika hinderna.


Har du en renrasig kanin så kan den ha mer energi än om du korsat den med tex en lugn dvv.Belgisk hare brukar vara riktigt duktiga på utställningar. De har en snyggt slank kropp och är duktiga på att presentera sig.Som vanligt, när man ska göra en artikel så är detta väldigt individuellt. Din hare behöver absolut inte vara såhär, men detta är vad jag sett hos de harar jag träffat och jag har träffat många harar.

 

/Emma Lagerbäck

Mvh Emma
Hjärtelyckans kaningård www.hjartelyckanskaningard.weebly.com
Sajtvärd för Jättekanin Ifokus och Harkaniner Ifokus
http://emmisen.myshowroom.se/

 

Anmäl
2012-05-01 08:59 #1 av: sissie

Fina bilder! Hur stora blir hararna?Glad

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2012-05-01 09:10 #2 av: hjartelyckanskaniner

#1 beror på vilken sorts hare:) Belgisk hare blir upp till 4kg, dvärghare runt 1kg och harkorsningar brukar ligga på 2-3kg:)

Mvh Emma
Hjärtelyckans kaningård www.hjartelyckanskaningard.weebly.com
Sajtvärd för Jättekanin Ifokus och Harkaniner Ifokus
http://emmisen.myshowroom.se/

 

Anmäl
2012-09-02 18:25 #3 av: Pajjen

hur hittar man de Belgiska?

hade hare förut, men hon såg inte alls ut som en hare. tyckte ju om henne lika mycket för det såklart! men nu när jag vill ha hare igen... skulle vara väldigt roligt att faktiskt ha en hare som såg ut som just en hare! :)

några här som har bra koll på seriösa uppfödare? :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.